DDV

Projektet

Den danske værdiundersøgelse. Indhold og formål

Værdiundersøgelsen omfatter værdier på adskillige områder blandt andet arbejde, politik og familie. Vi er interesserede i både værdiernes forandringer og for sammenhænge mellem værdier på forskellige områder. Desuden vil vi gerne sammenligne danskernes værdier med værdier i andre lande.

Værdiundersøgelsen er en enestående undersøgelse af i hvert fald tre grunde:

  1. Den omfatter alle europæiske lande – også lande udenfor EU. I 2008 deltog 47 europæiske lande. I 2017 er undersøgelsen kombineret med Verdens Værdiundersøgelsen (The World Value Survey) og dækker næsten 80 lande og op mod 100.000 mennesker over hele kloden. Dermed er den verdens største samfundsvidenskabelige undersøgelse af sin slags.
     
  2. Den dækker en meget betydelig tidsperiode. Med data fra 2017 drejer det sig om op mod 36 år og dermed en periode i Europa – og verden - der har været præget af voldsomme forandringer. Denne gang er undersøgelsen særlig interessant, fordi vi formoder, at der er sket betydelige forandringer som følge af den økonomiske krise I 2008, de mange terror angreb på europæisk jord, den voksende flygtningestrøm ind i Europa og den stigende usikkerhed om den Europæiske Unions fremtid.
     
  3. Den omfatter som den eneste undersøgelse flere forskellige værdiområder, hvilket giver mulighed for at undersøge sammenhænge mellem forskellige værdiområder som fx moralske værdier, arbejdsrelaterede værdier og værdier i familie.

 

Prioriteret medarbejderliste

Medarbejderlister er midlertidigt utilgængelige. Der arbejdes på en løsning. Indtil videre kan medarbejdere søges frem her: https://vbn.aau.dk/da/persons/